Wat is het pad van heelwording?

Met mijn trainingen en persoonlijke begeleiding probeer ik mensen te ondersteunen in hun proces van heelwording. Hieronder lees je wat ik daarmee bedoel en wat het te maken heeft met Chi Kung en meditatie.

Heelwording en verval
Even kort door de bocht krijgen we in het leven voortdurend de keuze tussen twee mogelijkheden: die van heelwording en die van verval. Kies je voor heelwording dan kom je dichter bij je oorspronkelijke potentie die je had bij je geboorte. Je vergaart een meer open bewustzijn en ontwikkelt jezelf op een positieve manier, die goed is voor jou, je omgeving en de wereld. Je wordt gezonder in lichaam en geest en je ego wordt kleiner.

De andere kant is die van verval. Door hier (al dan niet bewust) voor te kiezen vernauwt je bewustzijn zich, raak je een stukje verder af van je oorspronkelijke potentie en groeit je ego. Je doet iets wat niet goed is voor jou, maar waar je meestal ook je omgeving of de wereld mee schaadt.

Verleiding
Je zou zeggen dat dit een makkelijke keuze is: iedereen wil toch gezonder en heler worden? Het probleem is dat we allemaal onze schaduwkanten hebben en regelmatig keuzes maken die achteraf gezien niet zo verstandig waren. De wereld zit vol verleidingen waar het moeilijk is om weerstand tegen te bieden. Dus kiezen we soms voor heelwording en soms voor verval. We vallen, proberen er wat van te leren en staan weer op. En soms maken we geen keuze en blijven we een tijdje stilstaan.

Pad van heelwording
Het pad van heelwording zou je kunnen zien als een innerlijk transformatieproces waarbij je een meer open bewustzijn ontwikkelt en zoveel mogelijk probeert om keuzes in het leven te maken die jou en de wereld heler maken. Het mooie is dat er allerlei hulpmiddelen zijn om dit proces te ondersteunen. In mijn trainingen en begeleiding geef ik graag door wat mij heeft geholpen en nog steeds helpt op mijn eigen pad van heelwording: Chi Kung, meditatie, zelfverdediging, het creëren van een gezonde leefomgeving, goede voeding, het onschadelijk maken van je schaduwkanten en nog veel meer.

Kijk hier voor mijn huidige trainingsaanbod of bekijk de mogelijkheden voor persoonlijke begeleiding.  

Yi-Training | info@yitraining.nl | Tel. 06-20768640

Trainingslocatie: Rijksstraatweg 104, 7383 AW Voorst

Volg Yi-Training op Instagram en Facebook