Taoïstische meditatie

In de trainingen die ik geef komen naast de Chi Kung ook allerlei meditaties voor. Sterker nog: Chi Kung wordt binnen de Taoïstische traditie ook wel gezien als een belangrijke warming up voor de uiteindelijke meditaties.

Geleide meditaties
Bij meditatie denken de meeste mensen aan lange tijd in stilte zitten, met de benen over elkaar op de grond. Dit zijn zogenaamde stilte-meditaties. Hoewel in de meditaties die ik geef het werken met stilte essentieel is, zitten deze toch anders in elkaar.

Ten eerste wordt de meditatie zittend op een stoel gedaan, wat minder belastend voor de knieën is. Maar vooral zijn de meditaties gericht op het zo goed mogelijk contact maken met je lichaam en je energetische systeem. Het zijn dan ook geleide meditaties, waarin ik aangeef waar je met je aandacht (ofwel Yi) naartoe gaat en wat je daar probeert te doen.
Het doel van deze meditaties is om meer balans in lichaam en geest te creëren en je zelfhelend vermogen te versterken, een proces wat we ook wel Nei Dan of innerlijke alchemie noemen.

Kan iedereen deze meditaties doen?
Je hoeft geen enkele ervaring te hebben om een geleide meditatie te doen. Juist als je normaal gesproken wat snel afgeleid bent, kan een geleide meditatie je prima liggen. Het kan zeer fascinerend zijn om op deze manier dieper in contact te komen met je lichaam en je energetische systeem.

Wekelijkse Taoïstische meditatie in Voorst
Je kunt op de volgende momenten aan een Chi Kung sessie met aansluitende meditatie meedoen:
-Dinsdagavond van 20:00 tot 22:00

Kijk voor meer informatie bij Chi Kung.

Yi-Training | info@yitraining.nl | Tel. 06-20768640

Trainingslocatie: Rijksstraatweg 104, 7383 AW Voorst

Volg Yi-Training op Instagram en Facebook