Qigong (Chi Kung) lessen in de stedendriehoek Deventer, Apeldoorn en Zutphen

Elke dinsdagavond, donderdagavond en vrijdagochtend Qigong lessen in Voorst!
Klik hier voor alle praktische info >>>

Wat is Qigong?
Qigong (ook wel geschreven als Chi Kung of Qi Gong) zijn eenvoudige, zachte oefeningen uit het oude China die je lichaam gezond en vitaal houden. Door met aandacht vloeiende bewegingen te maken, stimuleer je de energiebanen (meridianen) in je lichaam. Hierdoor creëer je een prettige ontspanning en gaat je energie weer stromen. De oefeningen zijn eenvoudig te leren en voor alle leeftijden. Onderaan deze pagina kun je meer lezen over Qi en Qigong. 

Qigong Deventer

Qigong of Tai Chi?
Vaak wordt Qigong verward met Tai Chi. Hoewel er veel raakvlakken tussen de twee zijn, hebben ze toch een andere basis: Tai Chi is een martial art (gevechtskunst), terwijl Qigong eerder een vorm van zelfheling is. In het algemeen wordt overigens aangeraden om eerst Qigong te beheersen voor je met Tai Chi aan de slag gaat.

De Qigong lessen van Yi-Training
In mijn Qigong lessen kunnen zowel beginners als gevorderden aan dezelfde training meedoen. Je kunt dus ieder moment in de groep instromen. De eerste les is altijd op proef om te kijken of het wat voor je is. Ook is er de mogelijkheid om mee te doen aan de online lessen op de donderdagavond. Voorwaarde hiervoor is dat je minimaal twee keer hebt meegetraind bij een ‘live’ les.

Trainen bij Igor is mijn wekelijkse cadeautje aan mezelf.

Meike (38)

Projectmedewerker

Aansluitende meditatie
Qigong en meditatie combineren erg goed. Na een Qigongsessie heb je alle rust in je lijf om een meditatie te doen. Vandaar dat ik deze combinatie graag aanbied. Na de Qigong oefeningen is het mogelijk om deel te nemen aan een aansluitende geleide meditatie (lees hier meer over deze vorm van mediteren). Ook is er dan ruimte voor theorie en verdiepende oefeningen.  Je bent vrij om per les te bepalen of je aan de aansluitende meditatie meedoet of niet.

Qigong lessen in Voorst (dicht bij Deventer, Apeldoorn en Zutphen)

Vaste trainingsdagen in de week:
-Dinsdagavond (beginners en gevorderden): Van 20:00 tot 21:30 uur Qigong, van 21:30 tot 22:00 uur meditatie (optioneel)
-Donderdagavond
(gevorderden, ook online): Van 20:00 tot 21:30 uur Qigong, van 21:30 tot 22:00 uur meditatie (optioneel)
-Vrijdagochtend
(beginners en gevorderden): Van 9:30 tot 11:00 uur Qigong

Locatie:
Rijksstraatweg 104, 7383 AW, Voorst
Deelname:
Geen eerdere ervaring vereist voor de dinsdagavond- en vrijdagochtendtrainingen
Opgave:
Schrijf je hieronder in voor een proefles of neem contact op via info@yitraining.nl / 06-20768640

Qigongruimte Yi-Training

De trainingsruimte in Voorst

Tarief
€ 10,- voor een proefles
€ 49,- per maand voor 1x per week les (ook geldig voor aansluitende meditatie). Geldig voor 3 maanden.

Lees hier meer over de tarieven en betaalmogelijkheden

Schrijf je in voor een proefles

3 + 2 =

De lessen worden gegeven door Igor Corbeau. Hij begon zijn training in Qigong en meditatie in 2001 en is in 2013 gecertificeerd als Healing Tao instructeur. Lees verder >

Wat is Qi?
Qigong zijn oefeningen waarmee je leert om de levensenergie of ‘Qi’ beter en krachtiger door je lichaam te laten stromen. In de westerse wetenschappelijke wereld wordt het bestaan van zoiets als levensenergie in het algemeen niet erkend. De Oosterse geneeswijze en levensbeschouwing is echter voor een groot deel gebaseerd op het concept van Qi. Hieruit is onder andere de acupunctuur voortgekomen, waarbij door middel van het plaatsen van naalden op bepaalde energiepunten van het lichaam de energiestroom in balans wordt gebracht.

Chi Kung / Qigong
Qigong zou je kunnen zien als een vorm van interne acupunctuur. Door het met Yi (ook wel I-kracht) uitvoeren van bepaalde bewegingen en houdingen, wordt de energiestroom in je lichaam gestimuleerd en gebalanceerd. Qigong is dus een zelfhelingstechniek, waarmee je na enige training ook zelfstandig aan je vitaliteit en emotionele balans kunt werken. De trainingen van Yi-Training zijn erop gericht om je op heldere en zo eenvoudig mogelijke wijze een verzameling krachtige Qigong oefeningen aan te leren, die in het dagelijks leven goed van pas kunnen komen.

Heb je nog vragen of wil je je inschrijven? Bel met 06-20768640 of mail naar info@yitraining.nu.

Ervaringen met Qigong

 

De Chi Kung lessen bij Igor zijn voor mij wekelijks een perfecte aanvulling op het in conditie houden van mijn lijf en geest vanuit het principe van zelfheling. De wekelijkse migraine aanvallen die ik had, zijn na 2 maanden Chi Kung lessen volgen bij Igor gereduceerd tot bijna nul.

Zelf geef ik groepslessen waarin ik vormen van yoga, ademhalings-oefeningen en meditaties geef, dus heb de nodige ervaring vanuit een ander perspectief.

Igor is een fijne persoonlijkheid die zeer kundig is en de lessen vol enthousiasme geeft.

De ruimte, De Basis, waar de lessen worden gegeven is prettig en uitnodigend.

Tineke Sloof (54)

Masseuse en trainer

Aangezien ik nu een jaar lessen volg bij Igor lijkt me dit een mooi moment om een review te schrijven.
In eerste instantie lag de focus van mijn zoektocht op Tai Chi in Zeist en omstreken. Rond dezelfde tijd werd er bij mij om de hoek in het centrum van Zeist “de Basis” geopend waar Qigong / Chi Kung lessen gegeven werden. Na een proefles genomen te hebben ben ik meteen overgegaan op een strippenkaart. De lessen hadden namelijk een zeer positieve uitwerking op mijn lichaam als ook op mijn stress gehalte.

Inmiddels ben ik overgestapt op een onbeperkt abonnement en volg enkele maal per week lessen. Ieder keer als ik denk dat ik niet meer kan ontspannen dan ik al doe (door de training) gaat het nog een stap verder. Voor mij is het onderdeel geworden van mijn dagelijkse routine.

De manier waarop Igor les geeft is zeer fijn en ontspannen. Ik kan dit iedereen aanraden. Misschien dat ik in de toekomst er nog Tai Chi bij ga doen, maar op dit moment…..

Wilfred van Essen

De meditaties en Chi Kung oefeningen uit de Basistraining zorgen voor ontspanning én energie.

Misschien nog wel het meest prettig aan de lessen is het doen van de oefeningen zonder wilskracht. Iets wat je in je dagelijkse leven kunt meenemen! De lessen geven mij een houding mee die zorgt dat ik beter om kan gaan met stress.

Igor is een prettige docent en weet een veilige sfeer in de groep te creëren.

Annelot de Wit (26)

Ik merk echt zo’n verschil als ik chi kung les heb gevolgd bij Igor: ik heb duidelijk veel meer energie en voel me veel scherper van geest!

Mireille van Os (33)

Mindfulnesstrainer

Sinds maart 2018 volg ik de Chi Kung lessen in de Basis. Iedere les ervaar ik steeds opnieuw als helend. Het verwondert mij hoe zachte en liefdevolle aandacht naar lichaam en geest, zo vitaliserend en harmoniserend werkt. Ik ben enthousiast over de manier van lesgeven van Igor; hij is toegewijd, deskundig en zorgvuldig in het aanleren van de verschillende Chi Kungs. Na de les voelen lijf en geest schoon, sterk en stromend. Het is alsof ik mezelf helemaal gemasseerd heb.

Lutgart Driessen

Voetreflexoloog (Westers en traditioneel Chinees)

Ik train nu bijna 3 jaar bij Igor en de lessen zijn een verrijking van mijn leven. Ik voel me er fit, schoon, energiek en gezond door. Het vergroot mijn levenslust en inspireert me om op een andere manier naar het leven te kijken.

Ik ervaar verdieping op alle vlakken en begrijp waar bepaalde klachten vandaan komen, waar ze mee samenhangen en wat ik kan doen om mezelf sterker en gezonder te maken.

Tao spreekt de connectie tussen lichaam en geest aan en gaat terug naar de basis van het bestaan. Igor is daarin een inspirerende en veilige leraar, met veel kennis en kunde, een waar voorbeeld. Ik hoop nog lang bij hem te kunnen trainen.

Heleen Disselhorst (26)

Muziektherapeut en holistisch therapeut i.o.

Yi-Training | info@yitraining.nl | Tel. 06-20768640

Trainingslocatie: Rijksstraatweg 104, 7383 AW Voorst

Volg Yi-Training op Instagram en Facebook