Achtergrondinfo Igor

Tijdens mijn studie psychologie kwam ik in aanraking met de Taoïstische technieken die destijds onder de naam Healing Tao werden onderwezen door Reinoud Eleveld. Ik worstelde sinds mijn zestiende met chronische vermoeidheid (CVS / ME), en had er geen enkel vertrouwen in dat dergelijke oefeningen me iets zouden kunnen bieden. Waar ik schoorvoetend aan de eerste lessen begon, drong gaandeweg de cursus tot me door dat dit was waar ik al jaren naar gezocht had. Ik hervond de energie om mijn studie met succes af te maken en kwam binnen enkele jaren op het punt dat ik mezelf als volledig hersteld kon beschouwen. 

Igor Corbeau

Na het afronden van mijn studie besloot ik om niet als psycholoog aan het werk te gaan. Ik volgde een andere droom en werd fotograaf. In de jaren die volgden ontwikkelde ik me naast mijn werkzaamheden als fotograaf steeds verder in deze Taoïstische training. Ik kwam op het punt dat ik mijn ervaring en kennis door wilde gaan geven aan mensen die daar baat bij zouden hebben. Dit resulteerde in het starten van een coachingspraktijk gericht op vermoeidheidsklachten, en uiteindelijk in mijn certificering als Healing Tao Instructeur (2013). Ik ben vanaf dat jaar les gaan geven in Utrecht en later in Zeist.

Een aantal jaar geleden is er binnen de Healing Tao in Nederland een scheiding van wegen ontstaan waarbij Reinoud (mijn belangrijkste leraar) in mijn optiek de meest zuivere koers bleef varen. Hij ontwikkelde een vernieuwd lesprogramma onder de naam Taotraining, een zeven jaren programma wat in 2014 van start ging. Ik kon mij helaas steeds minder vinden in het pad dat hij volgde, waarna ik in 2018 besloot om afscheid van hem te nemen als leraar. Een gezonde beslissing, zeker gezien het feit dat de Taoïstische kennis altijd in beweging is en elke leraar een eigen interpretatie dient te ontwikkelen. Van 2020 tot 2023 heb ik de opleiding tot acupuncturist aan Academie Bo Yi in Zoetermeer gevolgd en afgerond, wat weer een enorme verbreding van mijn kennis heeft opgeleverd. De Yi-Training cursussen die ik geef zijn dan ook voor een deel gebaseerd op Taotraining, maar zijn aangevuld met kennis van andere leraren die de afgelopen jaren mijn pad kruisten en natuurlijk mijn eigen ervaring en trilling. Na de Coronacrisis en een verhuizing richting het oosten ben ik vanaf begin april 2022 les gaan geven in Deventer en omgeving.

Het proces van ziekte naar heling is een enorm leerzame en bewustzijnsvergrotende reis voor me geweest, waar ik bijzonder dankbaar voor ben. Taoïstische training fungeert daarbij als belangrijk gereedschap, maar niet als ultieme oplossing. De uiteindelijke oplossing ligt naar mijn idee altijd diep in jezelf, en in de keuzes en mogelijkheden die elke dag op je pad komen.

Yi-Training | info@yitraining.nl | Tel. 06-20768640

Trainingslocatie: Rijksstraatweg 104, 7383 AW Voorst

Volg Yi-Training op Instagram en Facebook