Wat is Yi?

Yi (ook wel I-Kracht genoemd) is een licht meditatieve staat die wordt beschouwd als het tegenovergestelde van wilskracht. Waar wilskracht vaak gezien wordt als ‘keihard werken om iets te bereiken’, is het bij Yi juist de bedoeling om een zekere moeiteloosheid te vinden in hetgeen je doet. Vandaar dat het ook wel zachte kracht wordt genoemd.

Het is misschien een bekend verschijnsel dat wanneer je heel hard probeert iets voor elkaar te krijgen, het juist minder goed lijkt te lukken. De wilskracht die hierbij komt kijken veroorzaakt dan spanningen in je lichaam, waardoor je uiteindelijk minder succesvol bent in je bezigheid.
Wanneer je daarentegen iets met Yi doet ontstaat er juist ontspanning, waardoor je flexibeler wordt en efficiƫnter gaat werken. Je raakt in de flow, en krijgt weer plezier in wat je doet.

Hoe creƫer je Yi?
De Yi is vrij eenvoudig wakker te maken door middel van een korte geleide meditatie, de zogenaamde ‘innerlijke glimlach’. De uitdaging zit echter in het actief houden van de Yi. De eerste keer dat je met de Yi werkt zul je het misschien een paar seconden achter elkaar vast kunnen houden. Naarmate je verder komt in de training worden deze periodes langer en zul je steeds verder komen met het integreren van de Yi in je dagelijks leven. Dit proces wordt ook wel Yi-Training genoemd.

Yi-Training | info@yitraining.nl | Tel. 06-20768640

Trainingslocatie: Rijksstraatweg 104, 7383 AW Voorst

Volg Yi-Training op Instagram en Facebook