Wat is Qigong?


Wat is Qi?

Qigong, ook wel geschreven als Chi Kung, zijn oefeningen waarmee je leert om de ‘levensenergie’ of ‘qi’ beter en krachtiger door je lichaam te laten stromen. In de westerse wetenschappelijke wereld wordt het bestaan van zoiets als levensenergie in het algemeen niet erkend. De Oosterse geneeswijze en levensbeschouwing is echter voor een groot deel gebaseerd op het concept van qi. Hieruit is onder andere de acupunctuur voortgekomen, waarbij door middel van het plaatsen van naalden op bepaalde energiepunten van het lichaam de energiestroom in balans wordt gebracht.

Chi Kung

Qigong
Qigong zou je kunnen zien als een vorm van interne acupunctuur. Door het met Yi uitvoeren van bepaalde bewegingen en houdingen, wordt de energiestroom in je lichaam gestimuleerd en gebalanceerd. Qigong is dus een zelfhelingstechniek, waarmee je na enige training ook zelfstandig aan je vitaliteit en emotionele balans kunt werken.

De trainingen van Yi-Training zijn erop gericht om je op heldere en zo eenvoudig mogelijke wijze een verzameling krachtige Qigong oefeningen aan te leren, die in het dagelijks leven goed van pas kunnen komen.

Er is overigens geen enkele verplichting om thuis te oefenen. Iedereen is vrij om op zijn eigen niveau aan de wekelijkse lessen met de groep mee te doen.

Wekelijkse Qigong lessen in Deventer
Wil je een keer uitproberen of Qigong / Chi Kung wat voor je is? Neem een proefles op dinsdagavond in Deventer. Kijk hier voor meer informatie en je in te schrijven.

Yi-Training | info@yitraining.nl | Tel. 06-20768640

Trainingslocatie: Rijksstraatweg 104, 7383 AW Voorst

Volg Yi-Training op Instagram en Facebook