Mijn visie

Het leven in deze tijd is voor de meeste mensen een heftige bedoening. Er komt ongelofelijk veel op ons af elke dag: in het nieuws, via sociale media, op het werk, binnen de familie. En helaas zijn dit in veel gevallen geen positieve verhalen.

Daarnaast hebben we regelmatig te maken met allerlei processen in onszelf. Oude patronen die we als kind hebben ontwikkeld en waar we als volwassenen nog steeds mee worstelen. Kleine en wellicht ook grotere trauma’s die ons leven getekend hebben. Verslavingsgevoeligheden die ons soms in hun greep houden. Iedereen komt dit in meerdere of mindere mate tegen in het leven.

De grote vraag is hoe je hiermee omgaat. Negeer je alles zoveel mogelijk en stop je het weg? Het is een strategie die lang goed kan gaan, sommigen weten het zelfs tot hun sterfbed vol te houden. Maar als de druk op een bepaald moment te hoog wordt kunnen de dijken doorbreken en stort je emotioneel in elkaar. Bovendien kom je met wegstoppen geen stap verder in je persoonlijke ontwikkeling. Sterker nog, de kans is groot dat je wegzakt in steeds heftiger destructief gedrag naar jezelf en je omgeving.

Graag pleit ik voor een andere weg: het op geleidelijke manier onder ogen komen, aangaan en overwinnen van alles wat je naar beneden trekt, emotioneel beschadigt en ziek maakt, zowel in het verleden als in ons huidige leven. Ik noem dit ook wel het Pad van Heelwording. Een proces waarin je een heler mens wordt en je je oorspronkelijke potentie in het leven zoveel mogelijk gaat proberen te manifesteren. Tot aan je laatste ademteug.

Om dit pad te bewandelen is soms moed nodig, maar ook goede wil en de bereidheid om je eigen schaduwkanten te onderzoeken en onschadelijk te maken. Daarbij is externe hulp op sommige momenten onontbeerlijk. De ander is nu eenmaal vaak beter in staat om je op je schaduwkanten te wijzen dan jijzelf. Daarnaast kan het enorm waardevol zijn om je verhaal te kunnen doen en in gesprek gezamenlijk te onderzoeken waar je pijnpunten liggen, wat je tegenhoudt of klein houdt in het leven. En vooral ook wat je sterker en gelukkiger maakt.

Dat is wat ik met mijn persoonlijke begeleiding aanbied: een luisterend oor, maar vooral een spiegel om jezelf te onderzoeken. Daarnaast put ik uit de ervaringen op mijn eigen pad van heelwording, zowel in de persoonlijke processen die ik de afgelopen jaren heb doorgemaakt als in de ervaringen die ik heb met verschillende vormen van alternatieve therapie en geneeswijzen. Uiteraard is daarin veel ruimte voor Chi Kung en de Taoïstische wijsheden over geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Heb je interesse en wil je weten hoe deze sessies concreet in hun werk gaan? Kijk dan bij werkwijze en tarieven, of neem contact met me op. 

Yi-Training | info@yitraining.nl | Tel. 06-20768640

Trainingslocatie: Scheepvaartstraat 6B, Deventer

Volg Yi-Training op Instagram en Facebook